zondag 5 mei 2013

Moederdag idee: Scrub blokjes maken

Het is weer bijna moederdag en ja..... wat moet je dan aan je (schoon)moeder geven. Iets wat je zelf hebt gemaakt is altijd goed. Daarom dit leuke idee. Scrubblokjes voor onder de douche. Je kunt ze heel simpel zelf maken. Hieronder een fotoverslag en een filmpje gemaakt door Beautygloss.nl. Veel plezier en succes. En oh ja, het is natuurlijk ook leuk om voor jezelf te maken. 
Wat heb je nodig:
50 gram kokosvet of olijfolie
100 gram zeep (gewoon van een blok)
150 gram suiker
bakvorm waar je ze in kunt doen

Eventueel toe te voegen:
geurolie (wel kijken of het geschikt is voor je huid)
Kleurstof (voor voedsel)
glitters.



Snijd de zeep fijn, dit kan je met een mesje doen door het te schafen, maar ik heb het met een rasp gedaan. Hier krijg je wel vermoeide handen van, maar het ziet er goed uit.







Daarna doe je het vet of de olie erbij. Het is handig om de schaal waar je het zeep in hebt zitten op de weegschaal te zetten en hem dan in te stellen op 0.
Hierna even doorroeren.








Je weegt het suiker af en zet dit vast klaar. Ook is het handig om je bakvorm klaar te zetten want deze heb je eigenlijk meteen nodig zodra je suiker hebt toegevoegd.

Nu ga je het mengsel van zeep en olie/vet in de magnetron zetten en zet het telkens 10 seconden aan. Elke 10 seconden roer je het mengsel goed om, net zo lang tot het mooi vloeibaar wordt. Is dit goed gelukt, dan doe je de suiker erbij en meng je dit goed door. Nu moet je snel te werk gaan door het mengsel in de vorm te drukken.



Klaar?? Laat het dan afkoelen, het is handig om dit in de vriezer te doen, dan gaat het mooi snel.
Hierna kun je het in een mooie bewaarpot doen.















11 opmerkingen:

  1. Heb je dit met een zeep vormpje gedaan ?
    Die heb ik namelijk ook

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ga dit nu maken voor mama dag!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb ze al gemaakt met een leuk resultaat.
    Alleen ik gebruikte olijf olie en dan duurde het heel lang toen de zeep smolt(eigenlijk smolt het uiteindelijk gewoon niet).
    Toen deed ik het maar in een steelpannetje en af en toe wat water erbij(niet te veel)
    maar echt heel leuk om te doen!!!!!!!
    Zeker een aanrader om te maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Bij mij smelt de zeep gewoon niet! Echt heel erg jammer wil het zo graag goed doen

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mijn zeep smelt niet!!:(

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

      Verwijderen
  6. ik kan niet de zeep laten smelten!!!!!! wat moet ik nu doen anika ????????????????

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Niet elke soort zeep wil smelten, misschien ligt het daar aan. De dove zeep op de foto werkt goed.elke keer als je na 10 seconden de zeep uit de magnetron haalt moet je het mengsel goed door roeren. Gebruik je etherische olie dan mag je het mengsel niet af laten koelen in de diepvries. wel in de koelkast. etherische olie kan niet tegen verhitting en bevriezen.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. als je zeep niet smelt kan het ook aan de olijfolie liggen, bij mij smelt kokosvet véél sneller.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Allemaal bedankt aan de heer Anderson Carl voor het helpen met mijn winst en het mogelijk maken van mijn vijfde opname. Ik ben hier om een geweldige levensveranderende kans met je te delen. het heet Bitcoin / Forex handelsopties. het is een zeer lucratieve onderneming waarmee u in een week maar liefst $ 2.570 kunt verdienen met een initiële investering van slechts $ 200. Ik ben het levende bewijs van deze geweldige zakelijke kans. Als iemand geïnteresseerd is in handelen in bitcoin of een andere cryptocurrency en een succesvolle transactie wil zonder verlies, laat het de heer Anderson Carl nu weten via Whatsapp: +1(252)285-2093 E-mail: andersoncarlassettrade@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen