zaterdag 16 november 2013

Simpele armbandjes

Tegenwoordig heb je ontzettend leuke kralenwinkeltjes. Samen met een vriendin ben ik na een gezellige avond in zo'n winkeltje geweest. Daar zagen we leuke en simpele armbandjes met elastiek. We besloten allebei een paar kraaltjes en elastiek mee te nemen naar huis en daar de armbandjes te maken. Dit is mijn resultaat.


Het winkeltje waar we zijn geweest is Beadies Amsterdam in Groningen aan de Folkingestraat. Een erg gezellig winkeltje. Naast deze winkel zit nog een kralenwinkel, maar daar was het enorm druk. Niet leuk om even uitgebreid rond te kijken.
Doordeweek kun je in de winkel ook je sieraden te plekke maken, maar wij waren al laat op de avond, dus dat lukte niet meer.


Dit is wat ik mee heb genomen. Bij elkaar was het ongeveer een Tientje. Het elastiek was heel goedkoop, dus daar heb ik flink wat van meegenomen. Dan kwam ik in elk geval niet tekort. Ook zitten er knijpkraaltjes bij, zodat je kraal op zijn plek blijft. En er zitten ook een soort sluitingen bij.


Dit zijn de gouden bedeltjes die ik heb meegenomen. Het kruis en het hartje kun je bevestigen zonder knijpkraaltjes.


Eigenlijk zijn deze het makkelijkst, maar het effect heel leuk. Je maakt een knoopje aan de ene kant en aan de andere kant. Je laat het elastiek dubbel.
Aan de uiteinden maak je weer een knoopje, wel zou ik het wat langer laten i.v.m. eventueel groter of kleiner maken. Je doet de knoopjes van beide kanten in het sluitinkje en eventueel (als de maat goed is) druk je met een tangetje de kantjes dicht.

 

Dit is het eindresultaat. Vrij simpel, maar overal wel mee te combineren. Je kan alle kleuren elastiek kiezen die je wilt. En hieronder hetzelfde maar dan met het hartje.Deze is iets ingewikkelder, hierbij heb ik ook knijpkraaltjes gebruikt naast de kleine blauwe kraaltjes en het gouden kraaltje.Mijn favoriet, Eentje met knijpkraaltjes weer. Denk er bij het kraaltjes uitzoeken wel over na dat het elastiek door de kraaltjes past. Het kruisje die ik hier heb gekozen, heeft mijn vriendin ook meegenomen. Daardoor extra leuk. Ik vind de kleuren erg mooi bij elkaar.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten