maandag 31 oktober 2011

Vogelvoer taart

 3 jaar geleden heb ik in Gieterveen een workshop in het dorpshuis gevolgd. Daar hadden we een vogelvoer taart gemaakt.
Ik had de pot nog bewaart en wist nog wat ik nodig had, dus ik vond het wel leuk om hem nog eens te maken, maar dan met mijn eigen spulletjes.
Wil je ook zo'n leuke taart maken, lees dan hieronder de instructies.Wat heb je nodig:
- een strokrans
- mos
- frituurvet (harde)
- vogelzaad
- een silliconen tulband bakvorm
- decoratie materiaal
- een bloempot of oud bord
- klemmetjes
-ijzerdraad op rol (voorkeur groen)Bekleed de stro krans met mos. Pak plakken en leg deze op de krans, wikkel er ijzerdraad omheen. Zorg dat de krans helemaal mooi bedekt is.Leg de krans op de juiste plek. Deze pot past helaas niet goed. Ik heb hem later nog vervangen voor een bord, de krans lag al onder aan de pot.
 Zorg dat je de tulband al klaar hebt, smelt het vet en doe er zaad door. Giet de vorm vol en laat het hard worden in de koelkast. Trek de silliconen bakvorm eraf.

Versier de krans met dingen die de vogel lekker vind of die je zelf heel mooi vind
Ik heb herfst bladeren bij de Xenos gekocht en kleine blaadjes.
Die kleine blaadjes zijn echt heel leuk.
Ik heb ze ook regelmatig op mijn werk gebruikt. Leg een mooie doek neer en strooi er een paar van deze blaadjes op, en het is meteen herfst.Leg de tulband vorm op de krans en versier hem verder af. Doe bovenin het gat een prop papier en leg daar bovenop weer een stukje mos. Versier dit met de dingen die je leuk vind. Ik heb er lampionnetjes op gedaan.
2 opmerkingen:

 1. Wat ontzettend leuk zeg!! ^_^
  Die decoratie materiaal heb ik ook bij de Xenos gezien, leuk spul is dat :D De kunst is alleen om het een beetje kat-proef te maken haha. Maar ontzettend leuk gedaan met die krans eromheen, echt heel creatief!

  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. OH wat is ie leuk Anika, zal op de schaal ook mooi staan ;)
  Heb hard vet in huis (al sinds vorige winter duh) en heb van de week een grote zak voer gekocht. DUS....ga er binnenkort ook mee aan de slag, maar dan kleintjes denk ik. Heb (nog) geen tulband vorm (geen siliconen vorm bedoel ik) wel muffinvormpjes dus.......

  Groetjes...

  BeantwoordenVerwijderen