maandag 21 oktober 2013

Pompoen uitsnijden


Pompoenentijd, ik vind het altijd geweldig. Prachtig die grote oranje pompoenen bij voordeuren. Elk jaar heb ik er zelf ook wel één. Maar dit jaar wilde ik eens zo'n pompoen mannetje maken. 
Leuk met een lichtje erin!


Hoe maak je nou zo'n ding. Nou dat viel nogal tegen. Eerst heb ik een petje afgezaagd. Een groot keukenmes die behoorlijk scherp is heb je hierbij wel nodig. 
Vervolgens kom je in een groot donker hol waarin allemaal pitten en draden zitten. Ik moet zeggen, dit ziet en voelt behoorlijk smerig. Wat ik niet wist is dat je een behoorlijk scherp voorwerp nodig hebt om de draden los te schrapen. Ik heb uiteindelijk een meloenbollen dingetje gebruikt. (geen idee hoe zoiets heet) Het is nogal een klein apparaat, dus niet erg handig voor zo'n enorme pompoen. Vervolgens heb ik de pompoen uitgehold. Er zit namelijk best een dikke laag in. Daar heb ik zo'n 2 centimeter vanaf gehaald, totdat er ongeveer 1,5 centimer aan pompoen overbleef. Van het vruchtvlees heb ik heerlijke soep gemaakt, waarvoor ik een recept op internet heb gevonden.
Ik heb met een zwarte stift het gezicht erop getekend. Voordat ik dat deed heb ik op internet gekeken naar wat ik leuk vond.
Daarna met een schillenmesje erin gesneden en ik moet zeggen dat dat aardig goed gaat. Je moet niet te precies willen in één keer, je kunt nog een hoop corrigeren.
Als laatste een beetje stro als haar en klaar is kees.


Wat een beetje jammer was, dat de pompoen vrij snel onder de schimmel zat. (niet leuk)
Mijn moeder zij dat ik het eigenlijk meteen had moeten insmeren met olie om het schimmelen tegen te gaan. Dus bij deze, insmeren dus. Als ik dat had geweten, had ik nu nog plezier van mijn nieuwe vriend gehad, maar helaas. 
Volgend jaar beter!


3 opmerkingen:

  1. Volgende keer een ijsschep gebruiken, waar je die bolletjes ijs mee maakt :) En ja ze schimmelen snel als je ze niet goed behandelt, maar wel leuk :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Anika,kan jij mij ook vertellen waar je de patronen koopt van de tilda poppen en dieren,alvast bedankt
    gr Joos

    BeantwoordenVerwijderen