zondag 27 oktober 2013

Wat is Tilda?

Op mijn site zie je zeer regelmatig een artikel voorbij komen over Tilda. Maar wat is Tilda nu precies en waar komt het vandaan? Hierbij een stukje speciaal over Tilda en waar je het kunt kopen. Veel leesplezier!Achter de wereld van Tilda schuilt een jonge Noorse vrouw, Tone Finnanger. Na het afronden van een opleiding tot grafisch ontwerpster, werkte zij in een grote handwerkzaak. Daar vond ze haar inspiratie voor de Tilda-serie, inmiddels alweer 10 jaar geleden. Ook haar grootmoeder ‘Mossa’ was een grote inspiratiebron; elegant, zeer creatief en getalenteerd. Van haar heeft Tone veel over handwerken en stofkunst geleerd.


Tilda stapt met een baljurk en rubberlaarzen Nederland binnen
Tone brengt het karakter Tilda tot leven: Tilda is een vrouw die met een baljurk en rubberlaarzen de deur uitgaat. Ze zet onkruid in een kristallen vaas en rozen in een oude kruik. Zij heeft haar eigen visie op schoonheid. Tilda is een lichtpuntje tijdens regenachtige dagen!

Laat je inspireren door Tilda

Tone Finnanger is dol op het versieren van het huis met kerst. Vol warme kleuren, met prachtige ontwerpen, wordt een huis omgetoverd tot een uitnodiging voor gezellige sferen! Het boek Tilda’s Winterwonderland(Nederlands) en Crafting Christmas Gifts (Engels) zijn hier goede voorbeelden van.

Als een waterig lentezonnetje doorbreekt, is Tilda al snel buiten te vinden, tot de zomer weer voorbij is. In de tuin, op het strand, een picknick in het park of een Paasfestijn: Tilda brengt haar eigen stijl naar al haar favoriete plekken. 

De boeken Crafting Springtime Gifts (Engels), Sfeer Maken (Tildas Hus in het Nederlands) en Tilda’s Summertime (Nederlands) zijn prachtige inspiratiebronnen voor het opleuken van je huis tijdens zomerse dagen. Ook zijn er ideeën te vinden voor prachtige tassen, geschikt voor strand en uitgaan, (picknick) plaids, kussens, zomerschoentjes en nog veel meer!
Naast de boeken vol prachtige ideeën en mooie duidelijke patronen heeft Tilda een eigen stoffenlijn. Waar deze vroeger nogal bont gekleurd was is deze nu wat zachter en rustiger geworden. Bij de laatste uitgaven waren de kleuren veelal hetzelfde.
Tilda staat vooral bekend om de speciale engelen. Dit zijn poppen met een vrij simpel gezicht en langgerekt. Het haar is ook uit de lijn van Tilda. Naast de engelen zijn er ook vele dieren, kledingstukken en andere decoraties te vinden in de boeken. Maar niet alleen van de mooie stoffen, ook heeft Tilda een eigen papierlijn. Ook hiervoor staan er ideeën in de boeken.


Naast papier en stoffen zijn er ook mooie blikken, linten en kant en klare pakketjes te koop. Deze kun je online op webwinkels vinden. Degene die ik het meest gebruik is de handwerksite. Natuurlijk zijn er ook andere webwinkels maar die heb ik niet geprobeerd nog, dus ik weet niet of die goeie service hebben en of ze veel materiaal hebben. Ook bij Pipoos kun je vaak Tilda vinden. Mijn favoriet hier in het noorden is de Pipoos in Assen. Deze is pas verbouwd en heeft een hele mooie Tilda afdeling waar je zelfs stof op rol kunt kopen, mooi voor grote projecten. Ook zijn er een aantal voorbeelden.
Misschien ben je nu ook om, ik zou zeggen heel veel plezier met je nieuwe liefde!

2 opmerkingen:

  1. De spulletjes vind ik prachtig maar soms wat aan de dure kant..

    <3

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je kan natuurlijk prima andere stofjes gebruiken en de boeken kun je lenen van een bekende of uit de bibliotheek. Ook zijn er wel heel wat patronen die op internet rond zwerven.
    En natuurlijk zijn er aanbiedingen.

    BeantwoordenVerwijderen