zaterdag 10 december 2011

Kerstsokken

Ik zag in duitsland in een winkeltje ontzettend leuke kerstsokken. Tja, ik dacht natuurlijk weer, dat kan ik zelf ook. Dus ben ik naar Stadskanaal naar de stoffenwinkel gegaan en heb wat stofjes meegenomen.
Hieronder laat ik zien hoe ik mijn kerstsok heb gemaakt.

Deze stoffen heb ik gekocht. Een gewone rode lap en een speciaal kerststofje. 

Dit patroon heb ik op internet gevonden via Google, hij komt van hobby.blogo.nl. Ik heb het opgemeten en de maten verdubbeld. De maten die ik heb gebruikt heb ik erbij geschreven. Vervolgens heb ik het zelf uitgetekend op patroonpapier. Even met de liniaal en het is zo klaar.  Ik heb de patroon delen geknipt en overal een centimeter ruimte gelaten. Deze centimeter heb ik afgetekend met stofkrijt, zodat ik makkelijk de originele grote kon weervinden.Ik heb de 2 sokdelen met patroon met de goede kanten naar elkaar toe gelegd en deze vast gepind. Vervolgens heb ik hem rondom gestikt onder de naaimachine, behalve de bovenkant natuurlijk. Op deze afbeelding het ik de boord genaaid en de sok. Daarna heb ik de boord in de sok gelegd en van binnenuit genaaid, het was even een gedoe, maar het resultaat is goed.
Natuurlijk moet er ook een lusje aan de sok komen. Ik heb van het patroonstof een stook geknipt en het zo omgeslagen dat het lijkt dat er alleen hartjes op staan. Vervolgens heb ik de achterkant gepind en heb ik hem aan 2 kanten gestikt. En het bevestigd aan de binnenkant van de sok.

Dit is het resultaat. Hier zie je ook het lusje.
Ik heb er nog één bijgemaakt. Hier in tegenovergestelde stoffen. Erg grappig. De rechtse sok heb ik hier opgevuld om te kijken of dat mooi was, maar vind zonder vulling toch mooier.


Ook heb ik deze loper nog gemaakt. Voor op tafel. 


1 opmerking:

  1. NOU vind het knap van je hoor.....zomaar lekker op de naaimachine...het lukt je prima toch?? Zien er lief uit en vooral met dat hartjes lusje hihi.

    Liefs van mij

    BeantwoordenVerwijderen