maandag 27 februari 2012

Workshop Sieraden maken met schoonfamilie

Vorige week heb ik samen met mijn schoonzus een workshop gevolgd. Een workshop sieraden maken bij de Stadskraal in Stadskanaal.Een ontzettend leuke winkel met vreselijk veel kralen en materiaal. We zater er op zaterdag ochter met z'n 4 en en er waren 3 personeelsleden aanwezig. Eerst kregen we een aantal voorbeelden, zodat we konden zien wat er allemaal mogelijk was.


Mijn schoonmoeder heeft 3 armbandjes gemaakt voor haar kleinkinderen. Mijn schoonzussen hebben allebei een ketting gemaakt en ik heb een armband en een simpele ketting gemaakt.  Je gaat met een bakje en een klein schrijfblokje op pad om je materiaal op te zoeken. Dat is nog een heel gedoe. Dat duurt bijna net zo lang als het sieraad maken. Je schrijft op het blokje alle bedragen van de materialen die je hebt gekozen. 


 Dit was mijn bakje voor ik begon. Vooral de kleine roosjes vind ik fantastisch en natuurlijk de hartjes. Haha, het zal ook eens niet. Ik had gemarmerde kralen, houten kralen en zilverkleurige . 
Ik heb eerst geprobeerd om ene spiraal armband te maken, maar dat werkte niet echt met deze kralen. Daarvoor had ik teveel verschillende kralen gekozen. Twee foto's van de winkel. In deze houten kast zaten ontzettend veel kralen, en dit was niet de enige. Ik vond het een prachtige zaak om te zien. En erg leuk om een keer te doen. 


 Ik ben met een elastieken armband verder gegaan. 3 apparte armbandjes samen verbonden. 


 Er werd goed voor ons gezorgd. Eerst met koffie en thee, toen met een sapje en wat hapjes. Prima voor elkaar. 

Deze ketting heb ik gemaakt. Met een hanger. Niet heel ingewikkeld. 


En dit is mijn armband geworden. Er zit een koppel systeem aan, waar je zelf weer steentjes voor kunt uitzoeken. 


 Dit zijn twee van de drie armbandjes voor de kleindochters van mijn schoonmoeder. Erg schattig geworden met hun eigen naam eraan. Mijn schoonzus is een kleurrijk type. Met haar heb ik ook de pottenbakkers cursus gevolgd. Ook heb ik de toekan tekening voor haar gemaakt. Deze ketting met bonte kralen past dan ook precies bij haar. Je kunt hem op twee manieren dragen, lang en kort.  Dit is de ketting van mijn andere schoonzus. Ze kan geen metalen verdragen en krijgt daar meteen jeuk van, dus heeft ze een ketting gemaakt die uit ontzettend veel kleine kraaltjes bestaat. Het is een hele lange ketting en je kunt hem een aantal keer om je nek slaan. 
Het was een hele leuke dag en ontzettend leuk om eens te doen met vriendinnen of familie. Een echte aanrader. 

1 opmerking:

  1. Joh wat mooi♥ En idd......hartjes horen erbij hihi. Mooie armband geworden..en die ketting is ook heel leuk ♥

    Liefs van mij

    BeantwoordenVerwijderen