dinsdag 22 november 2011

Doe het zelf Kerst-/hangdecoratie (Action)

Ik was bij de Action op zoek naar leuke cadeautjes voor de kerstmarkt voor onze kerk. Ik vond leuke doe het zelf poppetjes.
Ze zaten in een doosje en kosten ongeveer 1 euro per doosje geloof ik. Dan kun je vier poppetjes maken. Erg schattig voor in de kerstboom. Ik besloot een aantal doosjes te kopen als prijsje.

Eens heb ik zo'n pakketje gekocht en had ik me bij het eerste dingetje al verknipt, dus ik dacht niet dat ik het leuk zou vinden om te doen. Toch kon ik het niet laten om gisteren zelf een doosje te openen en uit te proberen. Dit is het resultaat:
Dit is het doosje van de Action. Alle spulletjes zitten erin en op de buitenkant staat wat je ervan kunt maken.


Er zit een handleiding bij d.m.v. plaatjes. Lekker makkelijk, dan hoef je de handleiding niet in verschillende talen te maken.
Ik vind het op zich een overzichtelijke handleiding.

Dit zijn de jurkjes, ze zijn al op maat. De applicaties moe je er zelf nog opmaken. 
Dit worden de mutsjes. Je slaat ze om naar binnen en naait de bovenkant dicht.
Het lijf moet je zelf ook nog maken, hier zie je niks van weer. Je maakt het hoofd, de handjes en de voetjes hieraan vast. 
En er zitten kraaltjes bij voor de voetjes, handjes en de hoofdjes. Op het hoofdje staat al een gezichtje. De haren moet je er zelf nog opmaken. 


Je moet een gaatje in het jurkje maken waar je het lijfje door doet. De hoofdjes, voetjes en handjes heb ik vastgelijmd met secondenlijm. Wel uitkijken met secondenlijm, vooral zorgen dat het niet aan je vinger komt.

Het lijfje vouw je dubbel en je kunt dan het lijfje vastnaaien.Het haar is even een karweitje. Ik heb het met lijm opgeplakt, maar zelf dat is nog lastig. Als het mutsje erover is geschoven, blijft het haar prima zitten.


En dit is het eindresultaat. Ik vind het erg leuk. Past leuk in mijn kerstboom. 


4 opmerkingen:

 1. Ze zijn leuk geworden, na wat gepriegel hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oooh wat ontzettend leuk! :D Binnenkort ga ik ze ook halen bij de action denk ik ^_^

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is helemaal niet zo moeilijk en het resultaat gewoon ontzettend schattig. Het is alweer een tijdje geleden dat ik ze gekocht heb, dus durf niet met zekerheid te zeggen of ze er nog zijn, maar de Action kennende, vast wel.

  Veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ze zijn er nog wel ik ben ze nu ook aan het maken

  BeantwoordenVerwijderen