donderdag 3 november 2011

Schilderij van mijn opa gekregen

 Creativiteit zit in mijn familie. Mijn moeder is vreselijk creatief. Ze heeft zo ontzettend veel talent. Eng soms. Ze weet van alles wel wat te maken. Ze maakte vroeger poppen, kan goed schilderen en naaien kan ze ook. Wat eigenlijk niet.
Ze heeft een hobby zaak gehad in ons huis in Gieterveen. Zus en Zo. Samen met mijn tante die ook erg creatief is op het gebied van schilderen
.

Mijn opa (vader van mijn moeder) schildert ook. Dat vind ik erg leuk. In hun huis hangen allemaal schilderijen en hij heeft boven een eigen schilder kamertje. Ik vind het altijd leuk om daar even te kijken. Zondag waren we weer bij hen op visite en trots liet hij zijn nieuwe kamertje zien. De muren hangen vol met schilderijen boven. Beneden is het iets rustiger.

Ik vind het altijd mooi als iemand een hobby heeft en ergens van geniet in zijn of haar vrije tijd.
Toen we naar huis gingen zag ik een schilderij van een das hangen boven de kapstok. Dit vond ik het mooiste schilderij dat in huis hing. Mooi geschilderd en een mooi thema, aangezien ik thuis ook een man heb die aan natuurfotografie doet. De das vind ik het mooiste zoogdier van Nederland. Ik heb hem alleen helaas nog steeds niet in het wild gezien.

Ik zei tegen mijn opa dat ik het zo'n mooi schilderijtje vond. Ik mocht het zomaar meenemen van hem. Hij maakte wel weer een nieuwe. Nou zeg, daar was ik even van ondersteboven.

Ik ben nu trotse eigenaar van een schilderij van mijn eigen opa. Wow, wie kan dat nu zeggen.
Ik vind het fijn dat mijn opa en oma er nog zijn en ik hoop dat dat nog vele jaren zo mag blijven. Maar mocht dat niet zo zijn, dan zal ik altijd iets van hen hebben in mijn huis. Speciaal voelt dat.
Dank je wel opa!

1 opmerking:

 1. Dit is idd heel bijzonder, vooral omdat je opa het geschilderd heeft...maakt het extra speciaal ♥ Het IS ook een mooi schilderij, zit dus echt bij jullie in de genen hihi.

  Bij ons ook, mijn oudste broer kon geweldig tekenen, andere broer schildert onder andere. Mijn opa van moeders kant kon ook heel goed tekenen en was een echte natuurliefhebber :)
  Moeder kon heel goed breien en naaien. En ik?? Tja...... hihi van alles wat dus: schilderen, naaien, haken, breien, huisje veranderen etc etc etc.

  Heerlijk toch om creatief te zijn ♥

  Liefs van mij

  BeantwoordenVerwijderen